Tilbage til oversigt
Tilbage
Næste projekt
Heading

Circle House: Verdens første cirkulære almene byggeri

”I Circle House, hvor ambitionerne er store og deltagerne mange, er Tine Lange den sammenhængende tråd, som sikrer kvalitet, overblik og fremdrift”. Kasper Guldager Jensen, direktør i GXN og senior partner i 3XN.

Læs mere

Circle House er verdens første almene boligbyggeri, der byggesefter principper, så alle komponenter og materialer kan skilles ad og genbruges.Lejerbo er bygherre, og projektet er støttet af Miljøministeriets MUDP-midler og Realdania. Responsible Assets’ rolle i projektet har været fundraising, rapportering, projektstyring og – sammen med arkitektvirksomheden 3XN/GXN - at samle en lang række aktører fra branchen for at kunne afdække og udvikle måder, hvorpå 90 procent af byggeriets materialer kan genbruges efter endt brug. En innovationsproces, der bl.a. har kortlagt analyser af lovgivning og forretningspotentiale for materialeproducenter og bygherrer.

”I Circle House, hvor ambitionerne er store og deltagerne mange, er TineLange den sammenhængende tråd, som sikrer kvalitet, overblik og fremdrift. Vihar været sammen om projektet lige fra den første idé til projektets endeligeform. Responsible Asset er kort fortalt uundværlig for Circle House. Tine kansom få orkestrere det hele. Hendes tilgang er behagelig og involverende og altid med imponerende præcision.” Kasper Guldager Jensen direktør i GXN, seniorpartner i 3XN

Circle House består af 60 boliger uden for Aarhus. De forventes at være færdige senest i 2022. Byggeriets principper er vist i en demonstratormodel, som er placeret ved Lejerbos hovedkvarter på Gammel KøgeLandevej 26 i Valby. Et udvalg af de partnere, der har været med i projektet og demonstratormodellen er portrætteret i små film nedenfor. Filmene er lavet i samarbejde med Varylfilm.dk.

Responsible Assets og arkitektvirksomheden 3XN/GXN har ligeledes skrevet en bog om projektet.
Bogen kan hentes her som PDF (22 Mb).

Circle House Demonstratorhus

Circle House demonstratorhus er et 1:1 eksempel på cirkulær økonomi i byggeri, hvor alle materialer er genanvendelige og selve huset er bygget til adskillelse.

Circle House og Klimaet

Partner Kasper Guldager Jensen fra 3XN/GXN giver en introduktion til cirkulær økonomi i byggeriet og Circle House. Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Circle House og økonomien

Udviklingsdirektør John Sommer fra MT Højgaard forklarer forretningsmodellen for det cirkulære byggeri. Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017

Circle House og samarbejdet

Partner Tine Lange fra Responsible Assets beskriver væsentligheden i at skabe et tæt og mangfoldigt partnerskab, hvis cirkulær økonomi skal vinde indpas i en byggebranchen. Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Circle House og æstetikken

Partner Søren Nielsen fra Vandkunsten giver et bud på, hvordan arkitektur og æstetik kan få et nyt udtryk i cirkulært byggeri. Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Dansk Industris arbejde med 101 handlinger

Projekt Circle House har med hjælp fra 400 personer i byggebranchen indsamlet #101 handlinger, der skal hjælpe dansk byggeri til at blive mere cirkulært. Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i DI fortæller, hvordan DI arbejder med cirkulær økonomi. Videoen er udviklet som del af Circle House projektet.

Bygherreforeningens arbejde med 101 handlinger

Projekt Circle House har med hjælp fra 400 personer i byggebranchen indsamlet #101 handlinger, der skal hjælpe dansk byggeri til at blive mere cirkulært. Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen fortæller, hvordan de arbejder med cirkulær økonomi. Videoen er udviklet som del af Circle House projektet.

Danske Arkitektvirksomheders arbejde med 101 handlinger

Peter Andreas Sattrup, chefkonsulent i Danske Ark fortæller, hvordan de arbejder med cirkulær økonomi. Videoen er udviklet som del af Circle House projektet.

Aarhus Kommunes arbejde med 101 handlinger

Bente Lykke Sørensen, arealudviklingschef i Aarhus Kommune fortæller, hvordan kommunen udvikler en bæredygtig bydel i Lisbjerg, hvor Circle House skal ligge. Videoen er udviklet som del af Circle House projektet.

Ingeniørhøjskolen i Aarhus' arbejde med 101 handlinger

Kasper Lynge, udviklingschef på Ingeniørhøjskolen i Aarhus fortæller, hvordan de arbejder med cirkulær økonomi. Videoen er udviklet som del af Circle House projektet.

Circle House partnercase - Gyproc

Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017

Circle House partnercase - Komproment

Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Circle House partnercase - Peikko

Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Circle House partnercase - Troldtekt

Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Circle House partnercase - Tarkett

Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Metroselskabet's guideline for foreign companies english version

Hvad skal der til for at udenlandske medarbejdere kan orientere sig i danske løn og arbejdsforhold? Metroselskabet har udarbejdet med en vejledning. Videoen er udviklet til brug for Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar.

Circle House og bygherren

Bygge og udviklingschef i Lejerbo, Gerti Axelsen forklarer, hvorfor Lejerbo ønsker at bygge cirkulært. Videoen er udviklet til brug for præsentation af Circle House på Building Green i København 2017.

Åbning af Circle House demonstrator hos Lejerbo

Circle House demonstratoren blev fredag d. 28. september indviet hos Lejerbo i Valby. Her står nu en prototypen på verdens første cirkulære hus til den almene boligsektor, hvor 90% af alle materialerne kan genanvendes.

Flere projekter